19 Ağustos 2015 Çarşamba

KİRLİ GÜNLER, MUTLU YÜZLER... 7.GÜN EFES / ŞİRİNCE

    Veeee tatilde ilk haftamız bitmek üzere... Ne güzel geçti ne çabuk geçti, resmen doyamadık. Sıra Efes Antik kenti ve Şirince de... Efesin uzun uzun tarihinden elbette bahsetmek isterim ama ne kadar anlatırsam anlatayım orada gördüklerinizle dinlemeniz ayrı bir duygu. Ben size resimlerle anlatmaya çalışacağım bu güzelliği. Birde Wikipedia ile :) 








Şapkam ve ben :)






Celsus kütüphanesi 



    Her yer birbirinden ayrı güzel birbirinden ayrı anlamlı. Ama Efesi asla yazın en sıcak günlerinde gezmeyin. Gezecekseniz de şapka, şemsiye, bol soğuk su almayı da ihmal etmeyin. Zira ben öldüm bittim belli bir yerden sonra gezemedim :) Girişte müze kart geçerli. Kartı olmayanlara 30 tl giriş ücreti. Biz elektronik rehber aldık 20tl. Girişte de 15tl ye şapka :) Efesin bir ucundan diğerine gitmek pek mümkün değildi yaklaşık 4km genişliğindeymiş. ( zaten 2-3 saatiniz orada geçiyor neredeyse ) o gün bizde geri dönüp arabayı aldık ve diğer girişin yani çıkışın olduğu yere doğru devam ettik  ve Meryem Ana Evine gittik. Yaklaşık 6km yukarıda ören yeri.



    Meryem ananın son yıllarını burada geçirdiğine inanılıyor ve Hristiyanlar için kutsal sayılıyor bu yer. (İçeride resim çekmek yasaktı) Wikipedia da Meryem Ana Evi... Meryem Ana evinden ayrıldıktan sonra Selçuk ilçesine doğru geri dönüp Şirince kasabasına gittik yol 15 dakika sürüyor. Şirince yi eskiden daha güzel hatırlardım. Çok değişmiş turist çekmek için yarışır hale gelmiş. Eski kokan havası yok artı maalesef o huzur, sakinlik hissi geçmiyor artık insana. Meşhur Şirince şarapları bile orada yapılmıyormuş artık. (şaraplar 20-25tl den başlıyor) Bizde çok zaman harcamadan bir saat gezip Kuşadası'na doğru yola çıktık. 


    
   Akşam için konaklamamızı Kuşadası'nda kuzenimin evinde yaptık. Ufak bir dinlenme oldu bize :) Sabah normalinden biraz daha geç kalkıp biraz Kuşadası'nı dolandık. Kuşadası ve Miletos maceramızda bir sonraki yazımda :) 


    Bir sonraki şehrimizde görüşmek üzereeee :) :) 


    














2 yorum:

  1. Çok güzel yerler gezip görmüşsünüz ve güzel anlatımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik yorumunuz icin ben tesekkur ederim :)

      Sil