13 Ağustos 2015 Perşembe

KİRLİ GÜNLER MUTLU YÜZLER... 3. GÜN VE 4. GÜN AYVALIK / FOÇA...

    Tatilimizin 3. gününe geldik bile zaman nasıl çabuk geçiyor :) 

     3. günümüz sabah Asos' dan oldukça erken bir saatte yola çıktık. Önce Burhaniye'ye uğrayıp kahvaltı ettik oradan da Ayvalık limana geçtik. Eşimin kardeşi biz ona Ömer diyoruz :) Ömer yıldızlı bir dalgıç ve eğitimlerine devam ediyor. Eşim de daha önceden deneme dalışı yapmış ve çok beğenmişti bu sene bende denemeye karar verdim oldukça heyecanlı bir gün oldu benim için :) Körfez Diving firmasında Ömer daha önce dalış yaptığı için tanıdık bir yer seçmiş olduk. Deneme dalışı yapan sadece eşim ve bendik sanırım. Önce 2 yıldızlılar daldı başka bir koya gittik bir yıldızlılar daldı en sonda biz :) O ağırlıkları o tüpü dışarıda en fazla 1 dk. anca taşıyabilirim sanırım :) Suyun altında fark etmiyorsun. 






   Çok fazla balık yoktu ama yinede çok keyifliydi akvaryumun içinde olmak gibi sadece biraz daha kocamanı :) Deneme dalışında 5-7 mt arasında daldırıyorlar sizi. İlk başta biraz zor gibi ama alışınca daha rahat. Zaten resimlerde de görüldüğü gibi hoca seni bırakmıyor. Biraz çıktıktan sonra kulaklarda sıkıntı olabilir aman dikkat... Dalış için her birimiz 100 tl ödedik. 

   3. günümüz Ayvalık da geçti sadece akşam konaklamak için Dikili ye yazlığa geçtik. Çamaşırlarımız yıkandı, bizde yatak yüzü gördük. Sabahta her zamankinden biraz daha geç bir saatte kalkıp Foça ya doğru yola çıktık. Önce Yeni Foça ya doğru gittik. Ama asıl Eski Foça hafızamızda yer etti.  Tabii Foça'ya giderken görüp dayanamadığımız yarım saatliğine girip yüzdüğümüz Sazlıca plajıda bir neden :) Giriş kişi başı 10 tl ama biz pazarlık yaptık ve 2 kişi ücreti ödedik zaten o kadar az kaldık ki o bile fazlaydı aslında. 









Evler Foça belediyesi tarafından yenilenip eski taş ev formuna getirilmiş. Çok da güzel olmuş bence çok hoş duruyor hele begonvillerle muhteşem. 





    Foça'yı çok beğenmemin bir nedeni de limana indiğimde kendimi eski Türk filmlerindeki küçük balıkçı kasabalarının birindeymiş gibi hissetmem. Çok garip bir duygu sarıyor sizi Foça'da. Foça'nın tek olumsuz tarafı da bence eski tarihi alanlara pek önem verilmemiş. Nereleri gezebiliriz diye sorunca sadece yel değirmenleri olduğunu söylediler bize. Beş kapılar kapalıydı. Eski kilise harap olmuş durumdaydı. Yinede gezmemize değdi... 


   3. ve 4. günümüzde burada son buldu... Foça sonrası hemen Çeşmenin yolunu tuttuk ve orada kamp yaptık 2 gün onlarda bir sonraki yazımda olacak... Herkese mutlu günler.... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder