6 Ağustos 2014 Çarşamba

SAPANCA' YI TEMİZLEDİK...

    Malum bir kaç aydır gazete ve televizyon haberlerinde Türkiye de ki su oranları, barajlarda ki su miktarları, göllerden çekilen sularla ilgili çok fazla haber yapıldı. Sakarya ' da yaşayan biri olarak canlı şahitlik yapıyoruz bu konuda. Kasım aylarında başlamıştı Sapanca Gölündeki çekilmeler. Şuanda sanırım yaklaşık 100 metreden fazla bir çekilme söz konusu tabii bu yayınlanan veriler. Yağışların iyi olmasına rağmen çok fazla doluluk oranına yetişemedi Sapanca. 

      Sular bu kadar çekilince de ne var yok ortaya çıktı. Evlerimize gösterdiğimiz özeni ve titizliği dışarıda göstermediğimiz için kirletiyoruz sokaklarımızı, göllerimizi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Saski Genel Müdürlüğü tarafından bu nedenle güzel bir etkinlik düzenlendi ve Devlet Su İşleri, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile birlikte 300 kişilik bir grup Sapanca gölü kıyılarında ellerinden geldiği kadar temizlik yaptı. Böyle güzel bir etkinlikte bulunduğum için mutluyum ancak kirlettiğimiz içinde bir o kadar mutsuz. 




Resim detay için; buraya tıklayınız...

Kendime Not: Çevremizi temiz tutalım, sularımızı boşa kullanmayalım... 



3 yorum:

  1. Ne güzel bi etkinlik olmuş ya ben de bulunmak isterdim doğrusu,çok üzülüyorum insanlarımızın bu duyarsızlığına,doğal güzelliklerimizin kıymetini hiç ama hiç bilmiyoruz:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten neler neler varmış meğer gölün içinde... O kadar çöpü görünce utandım gerçekten...

      Sil