15 Haziran 2016 Çarşamba

KAZI KAZAN YAPIMI...


   Tabii ki bu bildiğiniz kazı kazanlardan değil :) Ucunda herhangi bir para veya ödül yok... Bizim bebişimizin cinsiyeti gizli :) Cinsiyet söyleme partisi için internetten çok araştırdım. Nasıl söylesek nasıl açıklasak balon mu bıraksak pastanın içinden renkli krema mı olsa... En sonunda pinterstte bir resim gördüm. Bir kazı kazan. Aşağıda resimlerini gördüğünüz bizim yaptığımızın aynısı ( yani biz onun aynısını yaptık :) ) Çok beğendim eşimde saolsun çok kolay yaparız dedi. Öncelikle bilgisayardan kazı kazanımızı tasarladık. Renk olarak griyle en çok yakıştığını düşündüğüm sarı rengi kullanmak istedim. Sonrası aşağıda... 



İlk önce yaptığımız kartlar biraz büyük geldi sonra onların boylarını ufalttık. 



Kartlarımız hazır...





Kartlar hazır geriye kazı kazanın anlamı gri boyalı alanda. Biraz simli akrilik boya birazda bulaşık deterjanı boyayı hazırlamak için yeterli oluyor. Püf noktası aynı oranlarda koymak ve kartların üstünde izole bant yapıştırmak.  Önce kartların sadece boya süreceğimiz yerlerini kapatalım dedik ama çok uğraştırıcı olucak o yüzden bizde koli bandının genişliği kadar olan alanı kapattık. sonra da resimde gördüğünüz erkek ve tekrar dene kısımlarını boyadım. Ancak biraz kalın sürmemiz gerekti çünkü yazılar biraz görünüyordu. Kalın sürmenizin hiç bir dezavantajı yok sadece kuruması için biraz daha fazla bekliyorsunuz. 

  Kazı kazanın bitmiş halini çekmeyi unutmuşum :( ama eve gidince hemen çekip ekliycem... 

  Gerçekten yapmak isterseniz çok kolay ve ilginç bir fikir. Sevdiklerinize kartlar hazırlayabilir içine güzel kelimeler yazabilirsiniz. Çocuklarınız içinde kartlar hazırlayabilirsiniz. 


 Herkese mutlu günler... 











1 yorum:

  1. Eve gidince ekleyeceğiniz fotoğrafı 6 yıldır bekliyoruz.

    YanıtlaSil