19 Ekim 2015 Pazartesi

KİTAPLAR...

   Tatil bitti, soğuklar başladı, kahve-kitap-yağmur üçlemesi hoş geldi sefa geldi  :) Güzel tatil yazılarından sonra uzun zamandır yazmak istediğim kitap alışverişinden bahsetmek istiyorum size. Hem okumalık hem instagrama resim paylaşmalık  :) Biz okuma için tercih ediyoruz o ayrı :) 


ŞEFTALİ KOKAN BİR YAZ... Bir şeftali bahçesinde kesişen 3 genç kızın yaz öyküsü. Jodi Lynn Anderson yazarı. Ben okumaya başladım biraz yaşıma uygun değil gibi ama kitabın kapağı, sayfaların pembe kenar kısımları ve muhteşem şeftali kokusu için alınırdı :) Hem instagrama eklemeye de çok uygun :) www.dr.com.tr da



BENİMSİN... / SENİNİM... Henüz okumadım ama aşk, şehvet, sırlar, zor bir hayat... 2 kitapta farklı hikayeler var ancak bir yerde aynı hayatlar. okuyanlardan yorum bekliyorum :) www.dr.com.tr


OTOMATİK PORTAKAL... Okumak için geç kalmış olabilirim ama merakla bekliyorum. Modern klasiklerden. Tanıtım bülteninde şu şekilde bahsedilmiş...   www.dr.com.tr
"Karabasan gibi bir gelecek atmosferi... Geceleyin sokaklara dehşet saçan, yaşamları şiddet üzerine kurulu gençler... Sosyal kehanet? Kara mizah? Özgür iradenin irdelenişi?.. Otomatik Portakal bunların hepsidir. Aynı zamanda hayranlık verici bir dilsel deneydir, çünkü Burgess antikahramanı için yeni bir dil yaratır: Yakın geleceğin argosu "nadsat"ı.
... ve Stanley Kubrick'in muhteşem film uyarlaması, yirminci yüzyılın kült eserlerinden biri olan bu romanın şöhretini pekiştirmiştir..." 


VAROLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ... www.dr.com.tr
"Milan Kundera'nın en bilinen romanı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, yayımlanır yayımlanmaz çağdaş klasikler arasına girmiş, geçen yüzyılın en güçlü anlatılarından biri. Kundera, tepkiye karşı tepkisizliği, kararlılığa karşı kararsızlığın tutarlı ve erdemli yanlarını araştırdığı romanının başkişisi Tomas'la alışılmış, arkasında güçlü düşünce ve yaşam kurallarını taşıyan roman karakterlerini sorgular. Sovyetler'in Çekoslovakya'yı işgal günlerini de arka planda anlatır. Tıpkı kişiler gibi toplumsal önyargılar da eninde sonunda kararsızlığa ve "varolmanın dayanılmaz hafifliği"ne mahkûmdur ne de olsa." 


FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKU... Filmini de izlemeye can attığım bir kitap. Arka kapağında " hikayeye göre adam, kadını çok seviyor, sevdikçe ruhu büyüyor, eve sığmıyor..." diyor. Okunmak için sıraya girdi bile Müzeyyen :) 


 Şimdilik 6 kitap... Okudukça daha net yorumlar bırakabilirim. Okumak için sabırsazlandığım kitaplar. Bu aralar her ne kadar fırsat bulamasam da mevsim gereği okumaya başlayacağım kesindir :) İçlerinden okuduklarınız varsa yorumlarınızı bekliyorum. 

    Herkese iyi haftalar... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder