9 Eylül 2014 Salı

YAYLA ŞENLİKLERİ VOL. 2 :) ÇİĞDEM YAYLASI...

    Artık yayla şenlikleri denince ilk akla gelenler horon ve kocamla biz olduk sanırım :) İlk yayla şenliğimiz dün gibi aklımda :) (öyle denir ya) Haziranda Dikmen Yaylası şenliklerine katılmıştık ancak bir gün erken olunca eğlenceyi kaçırmış sadece doğa ve güzel insanlarla keyifli zaman geçirmiştik (Dikmen için tık tık). Ama bu sefer tam manasıyla şenlik yapmış olduk ve gerçekten çok eğlendik. Sözü fazla uzatmadan fotoğraflarla anlatayım size yayla şenliğini...


İlk gördüğümde bu kadar kalabalık olmasını beklemiyor olduğum için baya şaşırdım. Hatta ilk başlarda gitmek istememiştim ama kalabalığı görünce bende coştum :) Mangalını kapıp getiren, çadırını kuran, gezmeye gelen bizim gibi meraklılar herkes yayla meydanında toplanmıştı.



Yöresel kıyafetli güzel karadeniz kızlarını da sıkça gördük.



Ağaçların ormanın güzelliği mis gibi temiz havayı tabii ki size anlatmam mümkün değil. Çiğdem yaylası Sakarya'nın  Akyazı ilçesine bağlı 1500mt yükseklikte hafif yamaçlarında güzel evleri olan büyük bir yayla. 


Sadece eğlence yoktu yaylada esnafda doldurmuş arabasını gelmiş yaylaya... 



Tabii bizde yaptık alışverişimizi :) 


Yayla şenlikleri Hendek ve Akyazı Belediyelerince düzenlenmekte. Karadenizliler tarafından tanınan ve sevilen türkücüleri de konuk etmekteler.





Çok keyfili ve eğlenceliydi gösteriler. 


Hendekli türkücü Meryem Akyüz. 



Bu horon anlatılmaz :) 



     Hendek ve Çiğdem yaylası arası yaklaşık 1 saat sürüyor. BElli bir noktadan sonra da malum yayla köy yolları oldukça kötü ve virajlı. Ama sonunda karşılaştığınız manzara değiyor emin olun. Hafif yağmurlu bir hava olmasına rağmen yağmur yağmadan şenlikleri bitirdik. Gerçi en fazla 2 saat kalmışızdır yinede çok eğlendik ve seneye çadırımızla bir gün önceden gidip kalmaya karar verdik. 

     Eğer sizde Sakarya- Hendek yakınlarındaysanız takip edip 3 gün süren Çiğdem yaylası şenliklerini kaçırmayın derim... 


Kendime not: seneye görüşmek dileğiyle çiğdem :)

2 yorum:

  1. harika şenlik olmuş paylaşımın için teşekürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Ben teşekkür ederim...

      Sil