11 Eylül 2014 Perşembe

BEBEK BEZİNDEN PASTA...

    Evet kafayı Eren'le bozmuş olabiliriz, her gün akşam Eren'i görmeye gidiyor olabiliriz ama napalım çok tatlı ve her gün yeni bir haller her gün biraz daha büyümeler falan merak ediyoruz :) Hemde alıştırma yapıp kendimizi hazırlıyoruz geleceğe :) 

    İnternette bebek hediyelerine bakarken bez pastalar aklıma geldi ve kocişimle bizde Eren'e hazırlamaya karar verdik. İyiki de yapmışız herkes tarafından beğenildi :) Gerçi ilk elimizde kapıda görünce pasta zannedenler olmadı değil :) yakından bakıp bez olduğunu gören beyler biraz hayal kırıklığına da uğradı :) Belki siz de yapmak isterseniz diye sizin için yapım aşamalarını ve malzemeleri fotoğrafladım. 



Pasta altlığı; 4tl
Mavi mat tül; 1,5tl (mt)
Kurdeleler; 1tl (mt)
Resim çerçevesi;1,75tl
Mavi bisiklet; 2,50tl
Nazar boncuklu süs; 1tl
Hoşgeldin bebeğim süsü; 1tl
Uğur Böcekleri ve emzikler; 0,25tl (tanesi) 



Taban olarak pasta altlığını yapacağınız pastanın büyüklüğüne göre değiştirebilirsiniz benim aldığım biraz büyük kaldı ama orta boyu maalesef yoktu. 


Düz maviyi bezleri bağlamak için diğer ayaklı mavi tülüde süslemeyi bağlarken kullandım.


Çerçevenin içini de Eren'in minik bir resmini koydum. 




Çorapları lolipop yapmak için iki renk almıştım ama yapamayınca sadece mavi olanı kullandım. 



Bez olarak da Prima premium care yeni doğan 2 numara aldım(fiyatı 36tl). Oğluşumuz şuanda 1 numara ama heman bozulmasın pastamız diye 1 numara büyük aldım:) sonra hepsini tek tek yuvarlayıp beyaz bir iple bağladık sonunda da mavi tül ile şeklini verdik. Pasta tabanına elimde olan nazar boncuklarını yapıştırdım. Mavi bisikletimizin de selesine çorapları yerleştirip tekerlek kısımlarından bantla yapıştırdım. Nazar boncuğumuz ilk katta yerini aldı. 


Pastanın üst kısmını da aynı şekilde hazırladım ve yerleştirdim. Mavi tülümüzü de yaklaşık 1mt kullanarak bağladık. Üstüne de biraz süsleme :) 



Çerçeveyi normalde iç kısmına yerleştirecektim ama unutunca tülün üstüne iple diktim :) 


Emziklerine mavi kurdelamızın uçlarına bağladım. 


Eren beyin ilk arabaları :) Bunları ikeadan aldığım hama boncuklarla daha önceden yapmıştım burada kullanmak nasipmiş:) 


Ve işte Eren beyin bez pastası yerini aldı... Kesinlikle bu işi çok sevdim ve devamı gelecek :))) İnternetten satış fiyatlarına baktığınızda oldukça maliyetli ama kendiniz yaptığınızda o kadar da olmadığını fark edeceksiniz.

Kendime not: önümüzde daha Eren'in mevlüdü var... diş buğdayı var... hazırlıklı olun :) :) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder